Pirates of Caribbean : Salazar’s Revenge

I write this review in two language in bahasa and english. So, if you want to read in english please scroll down. Thank you.

IMG_0978

Judul                    : Pirates of Caribbean : Salazar’s Revenge

Tanggal tayang : 26 Mei 2017

Sutradara            : Joachim Ronning & Espen Sandberg

Produksi              : Disney Pictures

Durasi                   : 128 menit

Jenis film             : Aksi

 

Kapten Jack Sparrow dikejar oleh musuh bebuyutannya Armando Salazar beserta awak hantu AL Spanyol-nya telah melarikan diri dari Devils Triangle, dan bertekad membunuh setiap bajak laut di laut. Jack harus mencari Trident of Poseidon, sebuah artefak yang kuat yang memberi pemiliknya kontrol penuh atas lautan, untuk mengalahkan Salazar. (CGV)

 

Honestly, aku taunya ini tuh Pirates of Caribbean : Dead Men Tell no Tales but pas keluar kok Salazar’s Revenge ya jadi bertanya – tanya ini bener gak ya yang trailernya aku tonton terus. Akhirnya aku putuskan buat nonton di hari senin abis buka puasa menghindari tontonan yang gak layak dan ngurangin pahala puasa haha. Udah gak sabar aja nontonnya. Pas nonton you’ll not be dissapointed for sure. Aku suka banget. Gaya Captain Jack Sparrow yang nyebelin, his unpredictable action itu bikin gemes. Sepanjang film berkali – kali aku ketawa kenceng banget, dan berkali – kali juga suprise dengan jalan ceritanya. Ntah ya Captain satu ini tuh gak ada serem – seremnya berkali – kali jatuh tapi berkali – kali juga dia bangkit dan sukses ngalahin musuhnya. Entah karena faktor cerdik banget entah karena faktor dia tuh hoki aja.

Then you’ll see another face of Captain Barbossa. Yang selama ini berantem terus ya tiap ketemu Jack di film ini kalian akan liat betapa lovelynya Captain Barbossa. Sampe aku sendiri sebenernya gak begitu suka sama beliau bilang dalem hati ‘Oh I see a good man in him.’ Saking terkejut sama apa yang dia lakuin. Sweet banget in the same time sedih juga sampe pengen nangis.

Oh ya aku pikir gak akan ketemu sama Orlando bloom lagi but I’m totaly wrong. Kita bisa liat dia di film ini yeay ada Elizabeth Swan juga loh walaupun dikit banget. Well finally they can meet again after eitttss gak boleh spoiler haha. And we’ll meet a gorgeous young Henry Turner. Astaga dia itu kharismatik banget lah di film ini. I can see Orlando Bloom on his face. Mirip ayah dan anak gitu loh. Tiap mukanya berubah jadi segede layar bikin aku terkesima banget. Dia actingnya keren, bener – bener bagus dan meyakinkan. I like him as Henry Turner. Terakhir ada Kaya Scodelario as a Carina Smyth dia actingnya bagus juga, bisa mengimbangin Henry Turnernya. Mereka cocok banget. Gemes kalau Carina udah bareng sama Jack dan Henry biasanya berantem gitu deh. She is very clever and logic. Sedangkan Henry yang hidupnya belajar mitos bajak laut dan mitos tentang lautan, illogically things for her. Of course the trident of Poseidon juga ide dari Henry yang didukung dengan artefak punya ayahnya Carina. Sementara Jack yang ngambil untung dari keduanya.

Seperti biasa the visual effectnya keren banget ada hal – hal yang diluar dugaan dan bikin pengen jerit – jerit deh. Funny name of Jack’s Ship, a beautiful scenery, the sky, the sea, and of course the beaches. I love itFor all of them aku sukak banget banget banget sama filmnya. Buat 128 menit itu gak sia – sia aku happy keluar bioskop. Pokoknya kalian gak akan rugi banget deh nontonnya. Yang rugi itu kalau sampe gak nonton karena filmnya bagus banget. Yang bikin agak ngedumel adalah ada quote yang aku suka tapi lupa pas mau nulis reviewnya. Hopefully I can remember that quote very soon.

Disclaimer : Film ini dapet point 9.8 dari 10 Yeay congrats

My favorite Quote in this movie is :

“Hanya karena kamu gak bisa liat sesuatu. Bukan berarti dia gak ada disana.” Carina Smyth

“Kamu gak perlu mengerti dia (Carina). Yang harus kamu lakukan adalah percaya sama dia.” Henry Turner

“—-forget this one 😦 —–“

“Dan kehidupan membawa dia kembali.” Captain Barbossa

“Bagi kamu aku apa? Harta Karun.” Oh Gosh ini sweet banget sampe pengen nangis

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

IMG_0977

Title                   : Pirates of Caribbean : Salazar’s Revenge

Date release    : Mei 26th 2017

Director            : Joachim Ronning & Espen Sandberg

Production by : Disney Pictures

Duration          : 128 minute

Genre               : Action

 

Captain Jack Sparrow is pursued by an old enemy, Armando Salazar, who along with his Spanish Navy ghost crew has escaped from the Devil’s Triangle, and is determined to kill every pirate at sea. Jack must seek the Trident of Poseidon, a powerful artifact that grants its possessor total control over the seas, in order to defeat Salazar. (CGV)

Honestly, before watch this I knew the tittle is Dead Men Tell No Tales. But when I try to buy a ticket the tittle become Salazar’s revenge. For a while I’m in doubt this is a same movie or not. Then I decide to watch it. Maybe in several country the tittle is changed. I watch this movie after iftar cause I won’t ruin my fasting like see what I shouldn’t see. When I sat down on the seat i can’t handle myself, I’m so excited.  You know, you’ll not be dissapointed for sure. I love it so much.  A funny Captain Jack Sparrow’s style as always , his unpredictable action makes me laugh. During the movie I loud of laugh, for many times I feel surprise with the story. For me, I can’t see a spooky Captain in Jack Sparrow. That Captain for many times he fall but many times again he arise. I don’t know because his cleverness or just he’s very lucky man to knock out his enemies.

Then you’ll see another face of Captain Barbossa. For all times he always fight with Jack, you’ll see how lovely he is. For me, I’m not like him I’m a Jack team haha. When I saw him I just whispered in my heart ‘Oh I see a good man in him.’ It’s caused I’m so surprise for what he’s done. Wipes tears.

I thought I can’t see again Orlando bloom but I’m totaly wrong. We can see him again, and  Elizabeth Swan too even is not longer then their movie before. Well finally they can meet again after eitttss I’m not going to spoiler you haha. And we’ll meet a gorgeous young Henry Turner. Oh Gosh he’s very charismatic on this movie. I can see Orlando Bloom on his face. They have a same faces like father and son. When I see he’s face in a big screen I felt unnerved. He’s acting is cool, very good and persuade. I like him as Henry Turner. The last but not least there is  Kaya Scodelario as a Carina Smyth. Her act is very good. She can complement with Henry. I like her when she act with Jack and Henry. They always fight haha. She is very clever and logic. While Henry’s live full of myths. Myths of Pirates and the sea, illogically things for her. Of course the trident of Poseidon is Henry’s idea supported by Carina’s father artifact. On the other side Jack takes a gain from both of them.

And like always I love the visual effect very smooth, very detail, and like real. No doubt, it’s absolutely perfect. Several of them is unpredictable makes me scream. I like a funny name of Jack’s Ship, a beautiful scenery, the sky, the sea, and of course the beaches. I love it.  For all of them I like like like very much with this movie. For 128 minute at cinema is worth it. You’ll not be disappointed with this one. You’ll be disappointed cause you’ll not watch it as soon as possible. Come come watch it in cinema now. One thing that makes me disappointed is I can remember all of  qoutes that I like in this movie. Hopefully I can remember that one.

Disclaimer : This movie got 9.8 of 10 point Yeay congrats

My favorite Quote in this movie is :

“Just because you can’t see something. It doesn’t mean it doesn’t there.” Carina Smyth

“You don’t have to understand her (Carina). You just have to trust her.” Henry Turner to Captain Barbossa

“—-forget this one 😦 —–“

“And live bring her back to me.” Captain Barbossa

“Who I am to you? Treasure.” Oh God I wanna cry watch this

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s